QR Code Business Card

 

Kennemerland

Bloomingdale bevindt zich niet alleen op een unieke locatie dichtbij de dorpskern van Bloemendaal maar ook in het hart van Kennemerland. De rijkdom aan duinen, bos en strand biedt volop mogelijkheden voor prachtige wandel- en fietstochten. Totaal beslaan het Nationale Park de Kennemerduinen en de Amsterdamse waterleidingduinen ruim 4800 hectare natuurgebied.

 

Naast natuur vindt u in de directe nabijheid van Bloemendaal ook volop cultuur, bijvoorbeeld in Haarlem. Daar vindt u het beroemde Frans Halsmuseum, het Teylers museum en op de Grote Markt de Vlees- en Vishal.

 

Verder is Haarlem vermaard om de Sint Bavo met het beroemde Christiaan Müller orgel waarnaar mensen vanuit de gehele wereld komen kijken en luisteren.

 

Zelfs Händel en Mozart reisden destijds helemaal naar Haarlem om dit orgel te bespelen. Er worden nog steeds met regelmaat orgelconcerten gegeven. Maar voor muziek kunt u natuurlijk ook terecht in het concertgebouw en houdt u van theater dan biedt de stadsschouwburg u het gehele jaar door mogelijkheden. Maar ook dichter bij huis kunt u prachtige voorstellingen bijwonen, bijvoorbeeld in het unieke openluchttheater Caprera.

 

Culinair gezien biedt Haarlem een scala aan mogelijkheden. Maar als u in Bloemendaal woont biedt het dorp zelf ook prachtige verrassingen. Dat begint bij het eeuwenoude café ’t Hemeltje’ dat rond 1600 al een belangrijke functie had als herberg en café en eindigt bij een sterrenrestaurant. Daartussenin vindt u op wandelafstand nog vele mogelijkheden om u culinair te laten verrassen. Sportief gezien biedt Bloemendaal en omgeving ook volop mogelijkheden. Om zelf te beoefenen – bijvoorbeeld tennis, golf, cricket of hockey -maar ook om naar te kijken.

 

Hoewel Bloomingdale buitengewoon rustig is gelegen, is de locatie ook heel praktisch. Want u bevindt zich vlakbij de Randweg van Haarlem van waaruit u een directe verbinding heeft met de belangrijkste snelwegen in de Randstad. Reist u liever met het openbaar vervoer dan is het prettig om te weten dat u zich op wandelafstand bevindt van het stationnetje van Bloemendaal terwijl u busverbindingen om de hoek van de deur aantreft.